Stichting
Oud Meppel

Activiteiten

Home Tentoonstellingen Diavoorstellingen Stadswandelingen Diversen Werkgroepen

Marechaussee

Rien Smit heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de historie (1891-1943) van het Marechausseekorps in Meppel. De resultaten daarvan zijn in boekvorm vastgelegd. Het boek geeft een heel mooi en volledig beeld van de geschiedenis van het Korps in deze stad.

Het boek 'Het Wapen der Koninklijke Marechaussee te paard in Meppel' met een voorwoord van burgemeester Richard Korteland, telt 136 pagina's, is gedeeltelijk in kleur uitgevoerd en heeft een harde kaft.

Stichting Oud Meppel zal het boek 2 november 2020 uitbrengen. Belangstellenden kunnen vanaf nu een exemplaar reserveren tegen de gereduceerde prijs van € 17,50. (Dit is een korting van € 5,00 op de standaardprijs van
€ 22,50 en is exclusief eventuele verzendkosten.) Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 2 november aanstaande bij Stichting Oud Meppel aan de Sluisgracht of via
het e-mailadres: info@oudmeppel.nl


Marechaussee

Bereden marechaussees op het plein voor het station in Meppel, anno 1895. Foto archief Oud Meppel


Het boek is nadien af te halen tijdens openingstijden bij het Historisch Centrum aan de Sluisgracht. Vanaf medio november is het boek ook te verkrijgen bij de lokale boekhandels.