Web
Analytics
Foto-archief:
Logo Oud Meppel


                           

Meer dan 1 zoekterm: zoektermen opgeven gescheiden door spaties. Letterlijke waarden zoeken: zet zoekterm tussen dubbele aanhalingstekens "". Zoekterm uitsluiten: een - (minteken) direct vóór de zoekterm plaatsen.

Welkom bij het Fotoarchief van de Stichting Oud Meppel


Foto van de Hoofdstraat De Stichting Oud Meppel heeft een zeer uitgebreide digitaal fotoarchief. Op deze website kunt u een ruime selectie uit dit digitale fotoarchief van Oud Meppel raadplegen. Daarnaast treft u het volledige digitale fotoarchief van de gemeente Meppel aan, dat sinds 2008 door onze Stichting beheerd wordt.

De foto’s van Oud Meppel een fotocode die begint met een letter. De foto's van de gemeente Meppel hebben een fotocode die begint met een cijfer.

In het digitale fotoarchief van de gemeente Meppel zijn de foto's in ruwe, onbewerkte vorm aanwezig. Oud Meppel is stap voor stap bezig de kwaliteit van deze foto's te verbeteren. Inmiddels is dat voor ca 7300 foto's gerealiseerd.

Sinds de publicatie van het fotoarchief zijn van ca 6800 foto's de beschrijvingen verbeterd, mede op basis van reacties van bezoekers van de website. Oud Meppel stelt reacties, correcties en aanvullingen zeer op prijs. Daartoe is aan elke foto een forum gekoppeld. Als u daar een bericht op plaatst is dit onmiddellijk zichtbaar voor iedereen die de foto bekijkt. Er kan ook op de berichten gereageerd worden. Uiteindelijk worden de berichten verwerkt in de beschrijving bij de foto.

Behalve deze verzameling zijn in het gebouw van Oud Meppel (het "Historisch Centrum") nog meer verzamelingen te raadplegen, te weten het "Interne Fotoarchief" met nog eens zo'n 35.000 foto's, de "Collectie Poortman/Nefkens" met ruim 6600 foto's en nog de restverzameling "Diverse Collecties" met ruim 8000 foto's en nog enkele andere verzamelingen.

U bent welkom voor onderzoek tijdens de openingsuren.

Eenvoudig zoeken met zoekterm: U zoekt foto's waar een toren op staat? U tikt in het vak   'met zoekterm:'   het woord 'toren' in en klikt op Zoeken. U krijgt dan de gevonden foto's te zien.
Meer informatie over de zoekmogelijkheden, aanpassen van de sortering en het volgen van mutaties vindt u bij de Zoekhulp

Bij een verhuizing of bij een zolderopruiming komen soms oude archieven tevoorschijn. Zoals foto’s, films, dagboeken of andere documenten. Gooi dit alstublieft niet weg, maar neem contact met ons op. Mogelijk betreft het waardevol materiaal, dat in onze archiefruimte een goed onderkomen vindt.

Wij hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden met betrekking tot het fotomateriaal te achterhalen. Vooral met ouder fotomateriaal is dat vaak bijzonder lastig. Eenieder die meent dat zijn/haar materiaal zonder voorafgaande toestemming hier is gebruikt, verzoeken wij om zich tot ons te wenden, zodat we onterecht gepubliceerd materiaal kunnen verwijderen. Dit kan door het sturen van een email naar dit adres.