ANBI publicatie

De Belastingdienst heeft Stichting Oud Meppel (RSIN/fiscaal nummer: 8166.49.315) aangemerkt als een Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (Culturele ANBI). De (culturele) ANBI beschikking geeft toegang tot een groot aantal fiscale faciliteiten van goededoelenorganisaties en haar donateurs/erflaters.

Voor donateurs van Culturele ANBI’s geldt een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomstenbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen, mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.

Schenken aan een Culturele ANBI, zoals onze stichting, is dus ook fiscaal extra aantrekkelijk. Alle giften, hoe bescheiden ook, zijn meer dan welkom. Stichting Oud Meppel hoeft als Anbi instelling geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen. Iedere euro van je bijdrage komt dus volledig ten goede aan ons en onze doelstellingen.

Doelstelling

Stichting Oud Meppel heeft als doel het wekken van belangstelling voor Meppels verleden en het behoud van overblijfselen daaruit. Ze tracht dit doel te bereiken door onder andere onderzoek te (laten) verrichten naar dat verleden van Meppel. Ook biedt ze gelegenheid hierover artikelen te plaatsen in haar kwartaalblad ‘Oud Meppel’.

Alle binnengekomen gegevens over de geschiedenis van Meppel worden gearchiveerd. Vooral het fotoarchief is de laatste jaren enorm uitgebreid. Bovendien wil de stichting actief waken over wat Meppel nog aan waardevolle overblijfselen uit het verleden heeft en proberen, in overleg met de gemeente, het behoud ervan te realiseren.

Contactgegevens

Zie onderaan deze pagina.

Bestuur

Namen en functies van bestuursleden, geschiedenis van de Stichting Oud Meppel, etc., zijn te vinden via de pagina “Over ons“.

Voor bestuurders geldt, evenals overige vrijwilligers, dat er geen sprake van beloning is.

Activiteiten

Voor een overzicht van de activiteiten kun je terecht op de Activiteitenpagina van deze website.

Publicaties

Hieronder vind je de meest recente en belangrijkste rapportages van de Stichting Oud Meppel: