Schrijf mee en redigeer het kwartaalblad van  Oud Meppel!

Viermaal per jaar verschijnt het blad ‘Oud Meppel’. Het telt 80 pagina’s met verhalen en artikelen over het verleden van Meppel en verschijnt in kleur. Alle donateurs ontvangen dit blad, daarnaast is het in de vrije verkoop in de Meppeler boekhandel te koop.  Digitale versies worden onder meer verstrekt aan de Koninklijke Bibliotheek. Ook wordt het blad in het eigen digitale “Kwartaalbladarchief” opgenomen. De twaalf meest recente edities zijn overigens niet publiekelijk digitaal beschikbaar.

De redactie tracht het blad zo goed mogelijk te vullen met bijdragen die zeer divers van aard zijn zodat er voor ‘elck wat wils’ in is te vinden.

Het staat een ieder vrij een bijdrage te leveren, maar het blad moet wel samengesteld en geredigeerd worden!

Voor welke werkzaamheden vragen we assistentie?

Je helpt de eindredacteur mee het blad ieder kwartaal samen te stellen, gebruik makend van de kopij die wordt aangeboden. Daarnaast is er de mogelijkheid (niet vereist, maar wordt natuurlijk wél gewaardeerd) om zélf bijdragen te leveren. Aan de redactie (onder aanvoering van de eindredacteur) zijn, behalve drie andere redactieleden, een opmaker en corrector verbonden.

Welke vaardigheden zijn gewenst?

  • Interesse in de Meppeler geschiedenis, maar dat geldt voor álle vrijwilligers.
  • Interesse en vaardigheid in het gebruik van de Nederlandse taal, om, daarmee “het verhaal van Meppel” te vertellen.
  • Het bezitten van journalistieke vaardigheden wordt op prijs gesteld, maar is geen vereiste.
  • Samenwerken in een redactieteam, met leden die ieder hun eigen specialisme hebben.
  • Enige handigheid in het werken met computers, email, Excel, Word, etc.

Waar, wanneer en hoe vaak?

  • Je hebt zes mede werkgroepleden, onder aanvoering van één eindredacteur.
  • Vergaderingen vinden regelmatig, maar in overleg, plaats in het eigen gebouw, het “Historisch Centrum Meppel” aan de Sluisgracht.
  • Je tijdsinvestering kun je zelf bepalen, maar zal minimaal zo’n 2 uur per week betreffen. De werkelijke tijdsbesteding hangt natuurlijk zeker ook af van je eigen enthousiasme.
  • We zoeken iemand die goed bij het team past, dus je hebt eerst de mogelijkheid een poosje “mee te draaien”, om te zien of het bevalt.